"SEĆANJE NA STRADALE 11. SEPTEMBRA" Blinken: Podsetnik za nastavak borbe protiv terorizma

Tanjug

11. 09. 2023. u 15:47

SEĆANjE na one koji su poginuli 11. septembra 2001. godine podseća nas zašto moramo da nastavimo da se borimo protiv onih koji čine teroristička dela, izjavio je danas američki državni sekretar Entoni Blinken.

СЕЋАЊЕ НА СТРАДАЛЕ 11. СЕПТЕМБРА Блинкен: Подсетник за наставак борбе против тероризма

Foto Tanjug/AP

U godinama nakon toga, stali smo rame uz rame sa partnerima iz celog sveta kako bismo okončali pošast terorizma i osigurali da teroristi budu odgovorni za svoje zločine, istakao je Blinken, navedeno je u saopštenju Stejt departmenta.

- SAD će nastaviti da brane našu domovinu, naš narod i naše saveznike - dodao je on.

On je podsestio da su teroristi ubili skoro 3.000 ljudi i ranili više od 6.000 11. septembra 2001. u najgorem napadu na SAD u istoriji te zemlje.

- Danas odajemo počast nastradalima i stojimo uz porodice i prijatelje onih koji su poginuli u Njujorku, Arlingtonu, Virdžiniji, i Šenksvilu u Pensilvaniji - naveo je on.

Zaposleni u Stejt departmentu nikada neće zaboraviti taj tragični dan, mnoge izgubljene živote i one koji su prvi reagovali izlažući se opasnosti da ih spasu, naglasio je Blinken.

- Sećamo se i naših kolega koji su ubijeni na današnji dan 2012. godine u Bengaziju u Libiji - rekao je američki državni sekretar i dodao da njihova hrabrost i požrtvovanost nastavljaju da budu inspiracija za Stejt department i američku naciju, stoji u saopštenju.

 

BONUS VIDEO: JEZIVE SCENE IZ ATINE - Poplavljena metro stanica

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave