NATO NIJE SPOSOBAN ZA BILO KAKVE FUNKCIJE Peskov oštro o Alijansi: Samo vode ka konfrontaciji i napetosti

Novosti Onlajn

11. 09. 2023. u 12:24

KREMLj prati signale novih članica NATO-a o spremnosti da kod sebe rasporede elemente vojne infrastrukture Alijanse.

НАТО НИЈЕ СПОСОБАН ЗА БИЛО КАКВЕ ФУНКЦИЈЕ Песков оштро о Алијанси: Само воде ка конфронтацији и напетости

Foto: Profimedia

- Čujemo izjave o želji i spremnosti novih članica Alijanse da na svojoj teritoriji rasporede neke vojne infrastrukturne objekte NATO-a i tako dalje - rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov za televiziju „RBK“, odgovarajući na pitanje da li će Moskva ojačati svoje severne granice zbog približavanja ka njima Severnoatlantske alijanse.

- Nikada se nismo zavaravali, nikada nismo nosili ružičaste naočare, nikada nismo dovodili u pitanje činjenicu da je NATO, ipak, proizvod nastao u eri Hladnog rata, eri konfrontacije - istakao je Peskov.

Prema njegovim rečima, NATO je alijansa koja vodi ka konfrontaciji i napetosti na kontinentu.

- NATO nije sposoban da obavlja bilo kakve funkcije ili dejstva koji vode ka deeskalaciji - ocenio je portparol.

Kijev nastavlja sa terorističkim napadima

Kijevski režim nastavlja sa praksom terorističkih napada, što zahteva nastavak specijalne vojne operacije kako bi se ova pretnja zaustavila, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov u intervjuu za televiziju „RBK“.

On je istakao da „kijevski režim ne preza od prakse terorističkih napada, ne preza od prakse atentata na poznate ličnosti, vođe javnog mnjenja i, naravno, napada na civilne ciljeve“.

- Vidimo da je kijevski režim sklon da nastavi sa ovom praksom i to zahteva bezuslovni nastavak specijalne vojne operacije kako bi ova pretnja bila potpuno zaustavljena. Naši vojnici, PVO, službe bezbednosti unapređuju svoje metode borbe i stiču iskustvo. I, naravno, nadamo se da ćemo vremenom uspeti da efikasnije i potpunije eliminišemo takve pretnje - objasnio je Peskov.

- Ali najvažnije je da se specijalna vojna operacija nastavi do pobedničkog kraja kako bi se u potpunosti eliminisala ova pretnja našoj budućnosti - naglasio je portparol.

Prema njegovim rečima, uslovi specijalne vojne operacije koju sprovodi Rusija obavezuju da se živi i radi u posebnim uslovima u pogledu informisanja i to ostavlja trag na rad medija i javnih ličnosti čija reč može da utiče na mase.

On je podsetio da Rusija živi u ratnim uslovima i stoga se ne smeju dozvoliti neodgovorne provokacije.

- Rat je rat. Tokom rata u pogledu informacija mora se biti odgovoran i ne dozvoliti neodgovorne informacione provokacije, uzimajući u obzir moć i ulogu tokova informacija - ocenio je Peskov i dodao da istovremeno postoji i mesto za diskusije.

BONUS VIDEO: OVAKO SE BRANI KRIMSKI MOST - Svuda je magla i dim

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)