RUSKA AMBASADA U PARIZU: Francuski MIP pokušava da okrivi Moskvu za zločine Kijeva

Tanjug

08. 09. 2023. u 21:44

FRANCUSKO Ministarstvo spoljnih poslova ponavlja retoriku vlasti u Kijevu nakon napada na pijaci u Konstantinovki u pokušajima da okrivi Rusiju za zločine koje je počinila ukrajinska vojska, saopštila je ruska ambasada u Parizu u odgovoru na komentar francuskog MIP-a, najoštrije osuđujući takav stav francuskih vlasti.

РУСКА АМБАСАДА У ПАРИЗУ: Француски МИП покушава да окриви Москву за злочине Кијева

Foto Tanjug/AP

Ambasada je navela da francuski MIP nastavlja da ponavlja "nečuvene lažne vesti protiv Rusije", pokušavajući da je apsolutno neopravdano smatra odgovornom za ratne zločine koje je počinio režim u Kijevu.

Ambasada ističe da se francusko ministarstvo pri tome ne trudi da proverava činjenice, već samo ponavlja, kako se navodi, "laži" iz Kijeva, preneo je TASS.

-Ovako neodgovoran stav francuskih vlasti ne može a da ne izazove najoštriju osudu, jer je, kako su nezavisni stručnjaci već sa sigurnošću potvrdili, napad na pijacu u Konstantinovki izveden sa teritorije koju kontroliše ukrajinska vojska, navodi se u saopštenju.

Ambasada je upozorila francuske diplomate da ne nastavljaju da prikrivaju zločine aktuelnih ukrajinskih vlasti i ponavljaju svoje optužbe bez provere činjenica.

Francuski MIP je prethodno osudio udare ruskih snaga na teritoriji Ukrajine i navelo napad na pijacu u Konstantinovki, u kojem je poginulo 16 osoba, a povređeno 34.

Francusko ministarstvo je tvrdilo da je Rusija namerno napala pijacu i optužilo Moskvu da je počinila ratne zločine.

U međuvremenu, jedan broj ruskih Telegram kanala, kao i novinar nemačkog lista Julian Repke analizirali su snimke sa kamera za video nadzor na mestu događaja i zaključili da je napad izveden sa teritorije pod kontrolom Kijeva.

BONUS VIDEO - RUSIJA: Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti