KAKO SU UNIŠTENI BRITANSKI ČELIDŽERI? Planuli su od prvog udarca, ruska vojska izbacila je iz stroja još dva "čelendžera"

Novosti online

08. 09. 2023. u 18:30

RUSKA vojska uništila je dva "čelindžer" tenka britanske proizvodnje na zaporoškoj liniji fronta, rekao je privremeni guverner Zaporoške oblasti Jevgenij Balicki, prenose "RIA Novosti".

КАКО СУ УНИШТЕНИ БРИТАНСКИ ЧЕЛИЏЕРИ? Планули су од првог ударца, руска војска избацила је из строја још два челенџера

Foto: EPA

Sedam britanskih tenkova je primećeno na zaporoškom pravcu u zoni Specijalne vojne operacije, ukazao je Balicki.

"Naše 'ptičice' ih vide. Četiri je trenutno stacionirano u blizini Stepnogorska, a dva su u Orehovu", precizirao je Balicki.

Ruska vojska gađala je dva "čelindžera" dejstvom raketnog pritivtenkovskog sistema "kornet" i oni su planuli s prvim pogotkom, pojasnio je.

-Oni su i dalje su tamo, dokrajčeni su, dodao je Balicki uveren da ih ukrajinske trupe neće odvući sa terena.

Prema njegovim rečima, britanski tenkovi uopšte nemaju jak oklop.

Prvi "čelindžer" koji je ikada uništen na frontu nedavno je spalila ruska vojska na zaporoškoj liniji fronta.

Novi ministar odbrane Velike Britanije Grant Šaps potvrdio je za "Skaj njuz" da je ruska vojska uništila tenk "čelendžer 2" u zoni Specijalne vojne operacije, što je prvi takav slučaj u skoro 30 godina korišćenja ovog modela tenka.

Velika Britanija je Ukrajini poslala ukupno 14 ovakvih tenkova.

Zapadne zemlje nastavljaju da isporučuju oružje i vojnu opremu, iako je Moskva više puta upozoravala da zapadna vojna pomoć ne sluti na dobro Ukrajini i samo produžava sukob, kao i da postaje legitimna meta ruske vojske.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSIJA: Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!