VREME JE ZA BEŽANJE: Bivši savetnik predsednika upozorava Zelenskog o prekretnici u Harkovskoj oblasti

P. Z. S. / ria.ru

04. 09. 2023. u 19:13

RUSKE trupe nastavljaju napredovanje i, ako je potrebno, mogu da preuzmu kontrolu nad Harkovom, rekao je Oleg Soskin, bivši savetnik Leonida Kučme na svom Jutjub blogu.

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА БЕЖАЊЕ: Бивши саветник председника упозорава Зеленског о прекретници у Харковској области

Foto Tanjug/AP

-U stvari, vlasti će morati da pobegnu. <…> Oni (ruska armija. — pribl. ur.) će otići i Harkov će biti zauzet sa svim posledicama koje iz toga proizilaze, rekao je on.

Zelenskom je saopšteno da su Rusi u stanju da probiju ukrajinsku liniju odbrane u pravcu Kupjanska. U takvom scenariju, Oružane snage Ukrajine mogu da pobegnu, objasnio je ekspert.

-Štaviše, potrebno je primetiti tako neprijatnu stvar, naravno, da Rusi svuda napreduju, zaključio je on.

Oružane snage Ukrajine su 4. juna počele napredovanje na Južno-Donjeckom, Artjomovskom i Zaporoškom pravcu, ubacivši u borbe brigade obučene od strane NATO-a i naoružane zapadnom vojnom opremom.

Medijski i vojni eksperti iz SAD i Evrope ukazuju na neuspeh letnje kampanje kijevskog režima, ističući efikasnost ruskih minskih polja i dubinu odbrane.

BONUS VIDEO - U STROJU NAJBOLjIH: "Novosti" na obuci novih pripadnika 72. brigade za specijalne operacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom