KREMLJ POTVRDIO: Sastanak Putina i Erdogana u ponedeljak u Sočiju

Novosti online

01. 09. 2023. u 12:18

RUSKI predsednik Vladimir Putin i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan sastaće se u ponedeljak, 4. septembra, u Sočiju, potvrdio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

КРЕМЉ ПОТВРДИО: Састанак Путина и Ердогана у понедељак у Сочију

Foto: AP

Sastanak će biti organizovan u podne, dodao je.

Turski mediji su ranije javljali da će se sastanak ruskog i turskog lidera desiti pre samita Grupe 20 u Indiji, tačnije u ponedeljak, 4. septembra, a portparol Kremlja je to potvrdio.

Turski predsednik namerava da, tokom planiranih razgovora sa ruskim kolegom, predloži obnavljanje mirovnih pregovora o Ukrajini kako bi se postigao prevremeni prekid vatre, rekao je ranije izvor u administraciji turskog lidera, prenose "RIA Novosti".

- Turski predsednik će ponuditi svoje posredovanje u rešavanju sukoba, ističući da u ratu nema pobednika, a da u mirovnim pregovorima nema gubitnika - rekao je izvor.

Ankara se, prema njegovim rečima, zalaže za prekid vatre i početak pregovora, a Erdogan je "jedini svetski lider" koji uživa "iskreno poverenje" Putina i Zelenskog. Održava kontakt sa obojicom i "čini sve da u regionu zavlada mir", dodao je.

Biće reči i Sporazumu o žitu, pre svega zbog bezbednosti u Crnom moru, koja je ugrožena, nakon što je Rusija napustila Sporazum, prenele su turske novine "Sabah".

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: RUSIJA: Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić