PUTIN OTVORIO VELIKI MOST NA SEVERU SIBIRA: Proširićemo Transsibirsku železnicu i aktivno ćemo razvijati Severni morski put (VIDEO)

Novosti onlajn

31. 08. 2023. u 16:27 >> 17:48

RUSKI predsednik Vladimir Putin učestvovao je putem video konferencijske na ceremoniji otvaranja automobilskog mosta, najsevernijeg mosta preko Jeniseja u Krasnojarskom kraju.

ПУТИН ОТВОРИО ВЕЛИКИ МОСТ НА СЕВЕРУ СИБИРА: Проширићемо Транссибирску железницу и активно ћемо развијати Северни морски пут (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/DELA Krasnoяrsk

Izgradnja mosta počela je 2020. godine u okviru nacionalnog projekta „Sigurni i kvalitetni putevi”. Vrednost investicija iznosio je oko 7 milijardi rubalja (oko 70 miliona evra).

Izgradnja mosta će omogućiti početak nove faze u razvoju Angaro-Jenisejskog ekonomskog regiona na Krasnojarskoj teritoriji i doprineće rastu eksploatacije zlata i seče šume.

Predsednik Rusije Vladimir Putin održao je sastanak o razvoju Krasnojarskog kraja. Ruski lider je pozvao da se proširi mreža Transsibirske železnice i da se aktivnije razvija Severni morski put.

-Posebna tema je razvoj logistike i transportne infrastrukture, proširenje Transsibirske železnice, širenje kapaciteta Severnog morskog puta, naših arktičkih morskih i rečnih luka, aerodroma i, naravno, popravka i izgradnja autoputeva i nadvožnjaka, istakao je Putin.

Kako je dodao, ti projekti su od posebnog značaja kako za Krasnojarski kraj i Sibir, tako i za celu zemlju. Putin je istakao da je dobra saobraćajna povezanost važna i za preduzetnike i za obične građane. On je dodao da je poslednjih godina urađeno mnogo, te da sada ne treba usporiti tempo.

Po rečima ruskog lidera, važno je formirati moderniju i fleksibilniju strukturu privrede regiona i Sibira u celini, otvoriti nova, dobro plaćena radna mesta, obezbediti rast prihoda građana i njihovo blagostanje. Kako je dodao, to će se sigurno pozitivno odraziti i na demografsku sferu i na privlačenje kvalifikovanih stručnjaka koji će živeti i raditi u toj oblasti. Upravo su kadrovi, istakao je Putin, jedno od osnovnih, ključnih pitanja i za Krasnojarski kraj i za mnoge druge ruske regione.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: JEZIVI SNIMCI POŽARA U GRČKOJ - Spaljene životinje i uništene šume

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)