CRNE PROGNOZE JUŽNE KOREJE U SLUČAJU RATA Jun Suk-Jol: "Severna Koreja spremna da upotrebi nuklearno oružje"

Đ.G.

21. 08. 2023. u 21:12

JUŽNOKOREJSKI predsednik Jun Suk-Jol je prvog dana zajedničkih vojnih vežbi Seula i Vašingtona rekao da će Severna Koreja biti spremna da mobiliše svo moguće oružje za postizanje svog cilja u slučaju rata, uključujući nuklearno oružje, prenosi novinska agencija Jonhap.

ЦРНЕ ПРОГНОЗЕ ЈУЖНЕ КОРЕЈЕ У СЛУЧАЈУ РАТА Јун Сук-Јол: Северна Кореја спремна да употреби нуклеарно оружје

Foto: Profimedia

U ponedeljak su u Južnoj Koreji počele zajedničke vojne vežbe lokalnih oružanih snaga sa američkom vojskom Ulchi Freedom Shield (21-31. avgust). Vežba će se fokusirati na reagovanje na pretnje iz Severne Koreje, suzbijanje terorističkih pretnji i vežbe civilne odbrane u slučaju vazdušnog napada.

- Da bi postigla svoj cilj u ratu, Severna Koreja će u potpunosti mobilisati sva raspoloživa sredstva i biće spremna da upotrebi nuklearno oružje - rekao je Jun Suk-Jol tokom sastanka Saveta za nacionalnu bezbednost.

On je takođe naglasio da se mir može postići samo „prevladavajućom silom“ i obećao da će „odmah kazniti“ svaku „provokaciju“ DNRK koja „govori o preventivnim nuklearnim udarima i ofanzivnim vojnim pripremama“.

Severnokorejski lider Kim Džong Un posmatrao je u ponedeljak probu lansiranja krstareće rakete i pozvao sve površinske i podmorničke formacije Mornarice DNRK da održe stalnu borbenu gotovost, ističući da su sve vežbe „priprema za rat“.

Još ranije je ministar odbrane DNRK Kang Sun Nam, u obraćanju učesnicima KSI moskovske konferencije o međunarodnoj bezbednosti, rekao da je nuklearni rat na Korejskom poluostrvu samo pitanje vremena, budući da je „ nuklearni rat ratomanija“ od strane Sjedinjenih Država i njihovih saveznika pretvara Korejsko poluostrvo i severoistočnu Aziju u novo „žarište nuklearnog rata“, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: RUSIJA - Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)