KASNO DŽO NA HAVAJE STIŽE: Šef SAD odbija da komentariše put na ostrvo

A. V. V.

19. 08. 2023. u 13:13

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden, koji se suočio sa brojnim kritikama što još nije posetio građane na Havajima pogođene tragičnim požarom, i dalje nije otišao na "rajsko" ostrvo. U razgovoru sa medijskim ekipama ponovo je odbio da komentariše put, dodavši kratko da će otići na Havaje u ponedeljak, pre nego što je okrenuo leđa novinarima koji su imali dodatna pitanja.

КАСНО ЏО НА ХАВАЈЕ СТИЖЕ:  Шеф САД одбија да коментарише пут на острво

Foto: AP

Bajdenova administracija danima se suočava sa velikim pritiskom javnosti zbog slabog odgovora na krizu koja je zahvatila ostvo Maui na Havajima, gde je nastradalo najmanje 111 ljudi, a na hiljade se vodi kao nestalo. Bajden se ranije pravdao da nije obišao pogođene ostrvljane kako ne bi ometao napore za oporavak posle tragedije.

Direktor Agencije za upravljanje vanrednim situacijama ostrva Maui, Herman Andaja, podneo je ostvaku juče, iz zdravstvenih razloga, dan pošto je izjavio da nije zažalio što nije upotrebio sirene za uzbunu da upozori stanovnike na vatrenu stihiju. Za neoglašavanje sirena minulih dana mnogi su osuli drvlje i kamenje na nadležne kriveći ih za razmeru istorijske katastrofe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu