U DŽORDŽIJI NAPETO: Cure lične informacije o članovima porote koja je izglasala Trampovu optužnicu

Novosti online

17. 08. 2023. u 23:07

NA društvenim mrežama navodno su procurela imena, fotografije, kontakti i kućne adrese članova velike porote okruga Fulton u Džordžiji koja je ove nedelje izglasala podizanje optužnice protiv bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa.

У ЏОРЏИЈИ НАПЕТО: Цуре личне информације о члановима пороте која је изгласала Трампову оптужницу

Foto Tanjug/AP

Si-En-En dodaje da pojedini anonimni korisnici pozivaju na nasilje, ali da ne može nezavisno da proveri da li fotografije, nalozi na društvenim mrežama i kućne adrese koje kruže internetom zaista pripadaju članovima porote.

Na forumima se dele različiti profili na društvenim mrežama koji pripadaju ljudima koji imaju identično ime i prezime kao pojedini članovi velike porote koji su glasali za podizanje optužnice protiv bivšeg predsednika SAD.

U pojedinim postovima je navedeno da je okružni tužilac Fani Vilis, inače demokrata, povezala članove velike porote sa liberalnim aktivistima.

-Objavljivanje profila i kućnih adresa ljudi koji dele ime članova velike porote povećava rizik od uznemiravanja i drugih oblika štete, rekao je predsednik organizacije "Advens demokrasi" koja sprovodi istrage od javnog interesa i nadgleda ekstremizam na mreži Danijel J. Džouns za Si-En-En.

Iako su imena svih članova velike porote u veću koje ima 26 članova javno dostupna na veb stranici suda, nikakve dodatne lične informacije nisu objavljene, a nijedan član porote nije do sada javno govorio o Trampovom slučaju.

Veće stanovnika oblasti Atlante položilo je zakletvu ranije ovog leta i glasalo o rutinskim optužnicama koje se tiču oružja i droge. Nakon toga im je okružni tužilac Fani Vilis u ponedeljak iznela Trampov slučaj. Porotnici su, kako piše Si-En-En, proveli oko 10 sati iza zatvorenih vrata, slušajući svedočenja tužilaca i ključnih svedoka pre nego što su odobrili istorijsku optužnicu.

Podsećamo, u fokusu ove istrage su navodni napori Trampa i njegovih saveznika da dobiju izbore u Džordžiji na predsedničkim izborima 2020. godine, nakon što je aktuelni predsednik SAD Džozef Bajden u toj državi postigao tesnu pobedu (49.47 odsto naspram 49.24 odsto).

Tramp je optužen da je nakon prebrojavanja glasova pozvao državnog sekretara Džordžije Breda Rafenspergera i tražio od njega da "pronađe 11.780 glasova kako bi on pobedio".

(rt.rs)

BONUS VIDEO - OVAKO SE BRANI KRIMSKI MOST: Svuda je magla i dim

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!