HOĆE LI SE TRAMP PREDATI BEZ BORBE? Bivšeg predsednika čekaju u zatvoru

Tanjug

16. 08. 2023. u 10:49

ŠERIF okruga Fulton u američkoj državi Džordžiji Pat Labat pozvao je bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa da se preda u zatvoru okruga Fulton, zajedno sa ostalih 18 saoptuženih u slučaju predsedničkih izbora u Džordžiji 2020. godine.

ХОЋЕ ЛИ СЕ ТРАМП ПРЕДАТИ БЕЗ БОРБЕ? Бившег председника чекају у затвору

Foto: EPA/prinstkrin/ilustracija

Tramp, koji je optužen po 13 tačaka optužnice, uključujući reketiranje, nije javno naznačio kada namerava da se preda pre roka - 25. avgusta, koji je odredila okružna tužiteljka okruga Fulton Fani Vilis.

- U ovom trenutku, na osnovu uputstava dobijenih od kancelarije okružnog tužioca i predsedavajućeg sudije, očekuje se da će svih 19 optuženih navedenih u optužnici biti zatvoreno u zatvor u ulici Rajs - naveo je Labat u saopštenju.

Labat je ranije sugerisao da želi da tretira optužene u tom slučaju na isti način kao što bi se postupalo sa bilo kojim drugim optuženim, prenose američki mediji.

Šerif će sada morati da pregovara sa tajnom službom i Trampovim advokatima o logistici Trampove predaje.

Trampov bivši advokat Rudi Đulijani, koji je takođe optužen u ovom slučaju, rekao je u utorak da će izabrati dan sledeće sedmice da se preda vlastima, navodeći da pretpostavlja da mora da postoji kaucija.

Optužnica od 41 tačke protiv Trampa objavljena je u ponedeljak uveče.

Tramp se optužuje da je bio na čelu „zločinačkog poduhvata“ koji je bio „deo široke zavere da se poništi njegov izborni poraz u Džordžiji“.

Među optuženima su i bivši Trampovi advokati Džon Istman i Đulijani, kao i bivši šef kabineta Bele kuće Mark Medouz.

Tramp se sada suočava sa 91 optužbom u četiri odvojene optužnice. On negira krivicu i tvrdi da su optužnice politički motivisane.

BONUS VIDEO: TRAMP NAPUSTIO SUDNICU - Trenutak kad nekadašnji predsednik SAD odlazi uz velike mere obezbeđenja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!