OŠTAR ODGOVOR MOSKVE: Proterivanje ruskih diplomata u Moldaviji imaće posledice po odnose

Tanjug

14. 08. 2023. u 20:24

RUSKO ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da će proterivanje njihovih diplomata u Moldaviji imati posledice po bilateralne odnose i da će uticati na stanovnike dve zemlje.

ОШТАР ОДГОВОР МОСКВЕ: Протеривање руских дипломата у Молдавији имаће последице по односе

Foto Tanjug

 - Ovaj neprijateljski korak zvaničnog Kišinjeva će nesumnjivo imati posledice po rusko-moldavske odnose, ali će, pre svega, uticati na stanovnike obe zemlje, čije će mogućnosti da blagovremeno dobiju konzularnu pomoć, kao i da održe poslovne i kulturne veze značajno biti smanjene - navodi se u saopštenju, prenosi RIA.

Dodaje se da, zbog objektivnih razloga, osoblje ruske ambasade neće moći da pruži odgovarajuće konzularne usluge, te da će biti ograničene aktivnosti Trgovinskog predstavništva i Ruskog centra za nauku i kulturu u Kišinjevu.

 - Odgovornost za ovo u potpunosti leži na rukovodstvu Moldavije, koje je, u okviru antiruske kampanje koju je pokrenulo, donelo neopravdanu odluku da značajno smanji broj osoblja ruskih inostranih misija u Moldaviji - poručuje rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Krajem jula, moldavske vlasti su objavile odluku o smanjenju broja ruskih diplomata u Kišinjevu, nakon saznanja da je na krov ruske ambasade i susedne stambene zgrade navodno postavljeno 28 satelitskih antena, jarbola i uređaja za prenos i prijem podataka.

BONUS VIDEO:

RUSIJA: Kalašnjikov predstavio novu verziju jurišne puške AK-19

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)