RUSI POKAZUJU MODERNIZOVANO NAORUŽANJE: Prikazan Mi-28NM, dronovi, najnoviji avioni - Šojgu na forumu "Armija-2023"

Novosti online

14. 08. 2023. u 10:34

RUSKI ministar odbrane Sergej Šojgu na Međunarodnom vojnotehničkom forumu "Armija-2023", obišao je izložbu naprednog razvoja avijacije Rusije na aerodromu Kubinka, na kojima su predstavljeni najnoviji dronovi, helikopteri i avionsko naoružanje.

РУСИ ПОКАЗУЈУ МОДЕРНИЗОВАНО НАОРУЖАЊЕ: Приказан Ми-28НМ, дронови, најновији авиони - Шојгу на форуму Армија-2023

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Treba da postoji razuman odnos cene proizvoda i efikasnosti njegove upotrebe – bolje je preorijentisati neko od predstavljenog oružja. Savremeno oružje treba da bude kontrolno, sa povećanom otpornošću na buku - naglasio je Šojgu.

Predstavnici preduzeća vojnoindustrijskog kompleksa demonstrirali su načelniku vojnog resora razvoj avionskih motora za bespilotne letelice različitih klasa, napredno avijaciono naoružanje, kao i najnovije avione i helikoptere Vazdušno-kosmičkih snaga.

Šojgu se na aerodromu upoznao sa ekspozicijom savremenih aviona, uključujući avione Su-57, Su-30cm 2, Su-34, vojnotransportni helikopter Mi-26T2V, višenamenski helikopter Ka-32A11M, bespilotne letelice "termit", "grom", "stršljen"...

Šojguu je prikazan modernizovani borbeni helikopter Mi- 28NM i modernizovani izviđačko-jurišni helikopter Ka-52M sa vođenim raketama "vihr-1" i najnovijom vođenom raketom vazduh-zemlja "izdelije-305".

Pokazana nova sredstva za uništavanje Su-57

Tokom obilaska Šojguu su predstavili najnovija sredstva za uništavanje lovca pete generacije Su-57.

- Načelniku vojnog resora predstavljena su najnovija sredstva za uništavanje avijacije za serijski avijacijski kompleks Su-57, koja mogu značajno povećati sposobnost gađanja različitih ciljeva - rekao je novinarima predstavnik proizvođača, prenosi RIA Novosti.

Ministru odbrane je rečeno i o efektivnoj upotrebi Su-57 u zoni NVO.

- U NMD-u letelica kvalitetno rešava probleme, pogađa mete, njena odlika je slaba uočljivost - izvestio je pilot ministru.

Načelnik odeljenja je upoznat i sa radom mobilnog kompleksa za remont vojnih aviona, koji se može rasporediti u mestima stalnog razmeštaja jedinica avijacije i na operativnim aerodromima i obezbediti, između ostalog, remont avionskih motora.

Međunarodni vojnotehnički forum „Armija-2023“ održava se u parku Patriota u Kubinki kod Moskve od 14. do 20. avgusta pod pokroviteljstvom Ministarstva odbrane Rusije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024