ŠTA SVE ZNAMO O NAPADU NA KRIMSKI MOST? Rusi koriste novu taktiku za odbranu, Ukrajinci prerađuju stare rakete

Novosti online

12. 08. 2023. u 22:30

RUSKI mediji objavili su danas da je ukrajinska vojska napala Krimski most sa 20 dronova, dok su u popodnevnim satima ispaljene dve rakete S-200 na sponu između poluostrva i ruske teritorije. Dronovi su oboreni ili potisnuti elektronskim ratovanjem, a snage PVO su oborile obe rakete. U napadima niko nije povređen, niti je bilo materijalne štete.

ШТА СВЕ ЗНАМО О НАПАДУ НА КРИМСКИ МОСТ? Руси користе нову тактику за одбрану, Украјинци прерађују старе ракете

Foto: Profimedia/Ilustracija/Jutjub/Suchomimus

Ruska vojska je tokom noći između petka i subote odbila napad 20 ukrajinskih dronova na objekte na teritoriji poluostrva Krim, nije bilo žrtava i štete, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Četrnaest ukrajinskih bespilotnih letelica je uništeno protivvazdušnom odbranom, a još 6 dronova je potisnuto elektronskim ratovanjem.

Prethodni sličan napad bespilotnim letelicama na poluostrvo izveden je 30. jula. Tada je ruska vojska odbila napad 25 dronova.

Kako je u subotu popodne rekao šef Krima Sergej Aksjonov, dve ukrajinske rakete oborili su PVO sistemi u oblasti Kerčkog moreuza, most nije oštećen.

Prema rečima Olega Krjučkova, savetnika šefa Krima, specijalne službe su postavile dimnu zavesu na Krimski most. Dimna zavesa je verovatno novi "dodatak", pošto ranije nismo imali prilike da vidimo njenu upotrebu.

Ministarstvo odbrane je pojasnilo da je Kijev pokušavao da udari po Krimskom mostu protivvazdušnom vođenom raketom S-200, prerađenom u udarnu verziju, koju su otkrili i presreli ruski sistemi PVO.

Kasnije su snage PVO iznad Kerčkog moreuza oborile još jednu raketu Oružanih snaga Ukrajine. Ministarstvo odbrane Ruske Federacije je navelo da je i u tom slučaju u pitanju prepravljena raketa S-200.

U napadima nije bilo materijalne štete i žrtava.

Kretanje automobila na Krimskom mostu je obnovljeno, navodi zvanični Telegram kanal o situaciji na mostu.

BONUS VIDEO: HELIKOPTER Ka-52 - Priprema posade za izvođenje dejstava u oblasti Krasnog Limana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)