GRČKA JE ZGROŽENA: Evo šta se zbog hrvatskih huligana i ubistva u Atini sada dešava u ratu u Ukrajini (FOTO)

Novosti online

09. 08. 2023. u 15:29

HRVATSKA je opet u centru pažnje evropske javnosti i to zbog nekih od najnovijih vesti vezanih za rat u Ukrajini ili, kako to Rusija zove, "specijalnu vojnu operaciju".

ГРЧКА ЈЕ ЗГРОЖЕНА: Ево шта се због хрватских хулигана и убиства у Атини сада дешава у рату у Украјини (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Vesti iz Ukrajine, iz tog strašnog vojnog sukoba, možete i danas da pratite u posebnom blogu uživo, iz minuta u minut na portalu "Novosti", ali priča koja je pred vama nije baš klasična ratna priča.

Štaviše, jedan deo nje ima sport kao podlogu, a drugi - surovo ubistvo jednog mladića.

Evo o čemu se radi.

Zagrebački Dinamo već 38 godina bodri navijačka grupa "Loši plavi momci" (engl. "Bad blue boys"), koji se ne libe da šokiraju planetu. Recimo, pred svoj prethodni rođendan oni su ulicama glavnog grada Hrvatske prodefilovali uz podignutu desnu ruku, baš kao što su to radili nacisti u Hitlerovoj Nemačkoj, ali i hrvatske ustaše - kao produžena ruka nacista u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, u kojoj je na najjezivije načine ubijen ogroman broj Srba, Jevereja, Roma.

Ta "šetnja" izazvala je ogromnu pažnju javnosti, ali danas su huligani iz Zagreba u centru pažnje zbog toga što su, oglušujući se o zabranu odlaska na meč AEK - Dinamo, u ponedeljak uveče ipak bili u Atini, tražeći kavgu. I, pronašavši je u masovnom okršaju sa pristalicama pomenutog grčkog kluba, došlo je tragedije: od posledica ubadanjem nožem preminuo je jedan grčki navijač.

Gotovo stotinu osoba je uhapšeno posle velikih incidenata o kojima su vam "Novosti" pisale u jučerašnjem danu, a sada je stigla i neverovatna "podrška" privedenim hrvatskim huliganima: 

Pripadnici ukrajinske vojske koji su na front stigli kao ekstremni navijači Dinama iz Kijeva, zahtevaju da se uhapšeni Zagrepčani puste, i to pišu na granatama kojima gađaju Ruse.

Pristalice dva Dinama su u bratskim odnosima i, iz želje da pošalju poseban pozdrav svojoj "hrvatskoj braći", artiljerci ukrajinske vojske kojima je kijevski Dinamo u srcu su na granatama pisali i sledeće stvari:

"Oslobodite BBB" i "7. 8. 23. Atina - BBB su kraljevi Evrope"

To je, naravno, dovelo do velikih i burnih reakcija u atinskim medijima.

Jedna od naslovnih stranica grčkih medijskih portala / Screenshot

Ali, zapravo, ovo nije prvi put da zagrebački huligani dobijaju takvu "podršku".

Prošle godine je njihov 37. "rođendan" protekao uz granatiranje Rusa municijom na kojoj je pisalo i "Srećan rođendan, BBB-37", zatim uz ustaški pozdrav "Za dom spremni, Dinamo Zagreb" i "Pozdrav za BBB sa fronta".

Bonus video: Kada je na Kup Koraća ušao vojni orkestar, "delije" i "grobari" su zagrmeli zajedno

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu