"TREBA DA NAS MOLE DA BRINEMO O NJIMA, ZGAZILI BI IH" Lukašenko Poljskoj čini "medveđu uslugu"

Novosti online

01. 08. 2023. u 17:35

BELORUSKI predsednik Aleksandar Lukašenko ismejao je Poljsku zbog prisustva ruskih Vagnerovih plaćenika u blizini granice te zemlje NATO-a.

ТРЕБА ДА НАС МОЛЕ ДА БРИНЕМО О ЊИМА, ЗГАЗИЛИ БИ ИХ Лукашенко Пољској чини медвеђу услугу

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

Lukašenko je rekao da Varšava treba da mu zahvali što drži borce pod kontrolom. Podsećanja radi, neodređeni broj Vagnerovih trupa koji su u junu pokrenuli kratku pobunu u Rusiji od tada se preselio u Belorusiju i počeo da obučava vojsku te zemlje, što je navelo Poljsku da približi više od 1.000 svojih vojnika.

Državna novinska agencija Belta citirala je Lukašenka koji je rekao da Poljaci „treba da se mole da se držimo Vagnerovih boraca i brinemo o njima“.

- Inače bi bez nas prodrli i zgazili Žešov i Varšavu. Prema tome, ne treba da nas krive, već da nam zahvale - dodao je Lukašenko.

BONUS VIDEO: VOJNE VEŽBE U BELORUSIJI - Zajednički manevri ruskih i beloruskih snaga

(Indeks)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!