POPLAVE U KINI: Nastradalo najmanje 20 osoba, 27 se vodi kao nestalo

A. V. V.

01. 08. 2023. u 16:50

NAJMANjE 20 osoba je poginulo, a 27 se vode kao nestale u poplavama koje su pogodile Peking i obližnju provinciju Hebei posle rekordnih padavina.

ПОПЛАВЕ У КИНИ: Настрадало најмање 20 особа, 27 се води као нестало

Tanjug

Kako se navodi, u oblasti Pekinga poginulo je 11 ljudi, a u provinciji Hebei devet. Više od 500.000 ljudi je pogođeno u nepogodama, kuće su poplavljene, a putevi uništeni.

Kineski predsednik Si Đinping pozvao je vlasti da se maksimalno angažuju da broj žrtava poplava bude što manji i da se uslovi vrate u normalu što pre.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!