DŽO SE NE ODRIČE HANTERA: I pored svega Bajden uz svog problematičnog sina

Tanjug

26. 07. 2023. u 21:36

PORTPAROL Bele kuće Karin Žan-Pjer izjavila je danas da je predsednik Džozef Bajden podržao svoga sina Hantera koji se suočava sa sudskim procesima za više krivičnih dela.

ЏО СЕ НЕ ОДРИЧЕ ХАНТЕРА: И поред свега Бајден уз свог проблематичног сина

Foto: AP

"Hanter Bajden je građanin SAD i ovo je njegova privatna stvar. Predsednik Bajden i prva dama Džil vole svoga sina Hantera i podržavaju ga u trenutku kada nastoji da obnovi svoj život", rekla je Žan-Pjer, prenosi Rojters.

Sporazum o priznanju krivice Hantera Bajdena, sina predsednika SAD Džozefa Bajdena, u dva postupka za poreske prekršaje, danas nije postignut jer je sudija federalnog suda koja je vodila postupak izrazila zabrinutost zbog terminologoje korišćene u sporazumu o drugoj povezanoj optužbi za posedovanje oružja.

Ishod današnjeg ročišta privremeno ostavlja otvorenom višegodišnju istragu o poslovanju Hantera Bajdena, preneo je ranije AP.

Hanter Bajden je optužen za dva krivična dela neplaćanja poreza u iznosu od preko 100.000 dolara na prihode od više od 1,5 miliona dolara, ostvarene 2017. i 2018. godine, ali on je sklopio sporazum sa tužilaštvom koje je planiralo da zatraži dvogodišnju uslovnu kaznu.

Hanter Bajden je prošlog meseca optužen i za nelegalno posedovanje vatrenog oružja iako je bio svestan da je zavisnik od narkotika, što je, kako su naveli iz tužilaštva, krivično delo.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)