"PADALE SU KUGLE GRADA" Srpkinja iz Italije: Trenutno ima oko 50 ranjenih

Novosti online

26. 07. 2023. u 11:03

AERODROM u Palermu na Siciliji juče je bio zatvoren zbog šumskih požara. Ekstremne vremenske prilike nastavljaju da pogađaju Italiju, uključujući jake oluje, koje su odnele najmanje dva života na severu.

ПАДАЛЕ СУ КУГЛЕ ГРАДА Српкиња из Италије: Тренутно има око 50 рањених

Foto: AP

Kakva je situacija u Italiji i kakve su razmere štete, predstavila je putem Vajbera Lidija Radovanović, predsednica Saveza Srba u Italiji.

Situacija nije dobra, nadaju se da će se poboljšati, ali za sada se ne poboljšava.

- Imali smo prošle godine slične događaje, bio je zatvoren auto-put, nije bilo vozova, znači uvek kada se radi o požarima, i zbog toga što se ne zna gde će otići vatra, zatvara se vozni saobraćaj... - rekla je Radovanovićeva.

Na udaru oluje su, prema njenim rečima, severne regije.

- Baš ovde gde radim palo je zrno grada, bolje reći kugla grada, i kažu da je to najveće zrno grada u Evropi i to prečnika 19 centimetara! Što se tiče Milana, u regiji Veneto, gradovi Verona, Travizo, Vinčenco ima oko 50 ranjenih. Jedna devojka od 16 godina je poginula, jedan mladić od 16 godina nalazi se u lošem stanju, pogođen je granom drveta. U Milanu je više od 350 drveća palo i vrlo su velike štete što se tiče poljoprivrede. Naravno, nadamo se da će država pomoći seljake koji su imali jako velike štete. Ali i da će tim stručnjaka i naučnika krenuti da analizira šta se to dešava, mislim da se ranije više obraćala pažnja na to šta se dešava i šta će se desiti. Sećam se da su se u Beogradu palile granate protivgradne, čini mi se da se više obraćalo pažnju na prevenciju - rekla je Radovanovićeva.

(Kurir)

BONUS VIDEO: POŽARI NE PRESTAJU I NA KRFU: Meštani se bore da ugase vatru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić