KIJEV BI DA TERORIZMOM SKRENE PAŽNJU SA NEUSPEHA NA NATO SAMITU Poljanski: Akcije Zelenskog nemaju vojni značaj

Novosti online

18. 07. 2023. u 19:00

TERORISTIČKI napadi koje izvode kijevske vlasti imaju za cilj da skrenu pažnju ukrajinskog stanovništva sa neuspeha na samitu NATO kao i sa neuspešnih pokušaja kontraofanzive, izjavio je zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski.

КИЈЕВ БИ ДА ТЕРОРИЗМОМ СКРЕНЕ ПАЖЊУ СА НЕУСПЕХА НА НАТО САМИТУ Пољански: Акције Зеленског немају војни значај

Foto Tanjug/AP

- Kako bi skrenuli pažnju stanovništva sa te neutešne realnosti, kao i sa neuspeha na nedavno održanom samitu NATO, režim predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog preduzima zvučne akcije, svojstvene međunarodnim teroristima, ali koje nemaju vojnog značaja - rekao je Poljanski tokom obraćanja u Generalnoj skupštini UN.

Podsećamo, u ponedeljak ujutru kijevski režim je izveo napad na Krimski most pomoću dva bespilotna plovila. Tom prilikom su poginule dve osobe, bračni par, a povređena je njihova maloletna ćerka.

Samit Alijanse održan je u prestonici Litvanije, Vilnjusu, od 11-12. jula. Prema završnom saopštenju koje je objavio generalni sekretar Jens Stoltenberg, učesnici samita doneli su odluku da ne traže od Ukrajine da ispuni Akcioni plan za članstvo u NATO, a takođe su odobrili višegodišnji program vojne pomoći zemlji. Članice su obećale da će pozvati Ukrajinu u Alijansu „kada svi uslovi za to budu ispunjeni“, ali tek nakon završetka sukoba.

BONUS VIDEO: STIGLO POJAČANjE ZA RUSKU MORNARICU - Najbolji sistem protivvazdušne odbrane kratkog dometa

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)