NOVA ERA RATOVANJA: Izraelci uveliko koriste veštačku inteligenciju za ratovanje - otkriveno kako

Novosti online

16. 07. 2023. u 12:06

IZRAELSKE odbrambene snage (IDF) počele su da koriste veštačku inteligenciju za ciljanje prilikom vazdušnih napada i organizovanje vojne logistike, objavio je Blumberg.

НОВА ЕРА РАТОВАЊА: Израелци увелико користе вештачку интелигенцију за ратовање - откривено како

Foto: EPA/Depositphotos

Veštačka inteligencija obrađuje ogromne količine podataka da bi selektovala mete, a zatim sistem Fire Factory planira udare.

Taj sistem, takođe baziran na veštačkoj inteligenciji, soristi informacije o odobrenim vojnim ciljevima da bi izračunao količinu potrebne municije, odredio prioritet i navodio avione i bespilotne letelice.

Takva tehnologija trenutno nije ni na koji način regulisana ni na međunarodnom ni na državnom nivou, piše Blumberg.

Portparol izraelske vojske rekao je američki medij da rad veštačke inteligencije kontrolišu operateri koji odobravaju izbor.

Zagovornici tehnologije veruju da će upotreba veštačke inteligencije i unapređenje algoritama u budućnosti pomoći da se minimiziraju ljudski gubici. Protivnici pak smatraju da upotreba autonomnih sistema može samo povećati broj žrtava.

BONUS VIDEO: STIGLO POJAČANjE ZA RUSKU MORNARICU - Najbolji sistem protivvazdušne odbrane kratkog dometa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost