ZAVRŠENA ISTRAGA O KOKAINU U BELOJ KUĆI: Tajna služba pregledala snimke, nisu utvrdili čija je droga

Novosti online

13. 07. 2023. u 19:14

AMERIČKA tajna služba završila je istragu o slučaju kokaina pronađenog u Beloj kući, ali nije mogla da utvrdi čiji je, objavio je danas Si-En-En, pozivajući se na izvore upoznate sa rezultatima istrage.

ЗАВРШЕНА ИСТРАГА О КОКАИНУ У БЕЛОЈ КУЋИ: Тајна служба прегледала снимке, нису утврдили чија је дрога

Foto: Profimedia/Ilustracija

Pripadnici Tajne službe pregledali su snimke kamera za video nadzor, ali nisu mogli da utvrde vreme kada se kokain pojavio i ko ga je ostavio.

Tajna služba veruje da je droga pripadala jednom od turista koji redovno posećuju Belu kuću sa ekskurzijama. Takvih posetilaca može biti na stotine dnevno.

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je ranije da ne sumnja da je kokain pripadao aktuelnom predsedniku Džou Bajdenu ili njegovom sinu Hanteru, ali nije izneo nikakav dokaz za svoje tvrdnje.

Prema navodima američkih zvaničnika i medija, droga je otkrivena 2. jula u zapadnom krilu Bele kuće u garderobi gde su zaposleni i posetioci ostavljali mobilne telefone.

Predsednički ovalni kabinet se nalazi u zapadnom krilu. Tu su i kancelarije jednog broja najbližih pomoćnika i savetnika šefa države.

Sekretar za štampu Bele kuće Karin Žan Pjer rekla je ranije da je Bajden svestan šta se dogodilo. Ona je naglasila da kancelarija predsedničke administracije ne sprovodi sopstvenu istragu o okolnostima incidenta.

BONUS VIDEO: STIGLO POJAČANjE ZA RUSKU MORNARICU - Najbolji sistem protivvazdušne odbrane kratkog dometa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu