RUSKI AMBASADOR U VAŠINGTONU: Amerikanci se pripremaju za antiruske odluke na samitu NATO

Novosti online

11. 07. 2023. u 15:38

PRED NATO samit, koji će početi 11. jula u Viljnusu, atmosfera se u informacionom polju Sjedinjenih Američkih Država zagrejala, to je razlog što situacija klizi prema nepovoljnom ishodu u odnosima Rusije i zemalja Alijanse, izjavio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.

РУСКИ АМБАСАДОР У ВАШИНГТОНУ: Американци се припремају за антируске одлуке на самиту НАТО

Foto: Printskrin

 - Sve se čini kako bi se ovdašnje javno mnjenje pripremilo za odobrenje bilo kakvih antiruskih odluka, koje će uskoro biti donete u Viljnusu. Situacija sve više klizi ka nepovoljnom ishodu u odnosima Rusije i zemalja Alijanse - rekao je on.

Ruski ambasador smatra da mere koje preduzimaju zapadne zemlje stvaraju sve veće i nepremostive prepreke na putu izlaska iz najoštrije vojno-političke krize, što može dovesti do ozbiljnih posledica za međunarodnu bezbednost.

U Viljnusu će 11. i 12. jula biti održan samit NATO-a, na kojem će se okupiti lideri svih zemalja Alijanse, uključujući predsednika SAD Džozefa Bajdena. Savetnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan je ranije izjavio da Ukrajina neće postati članica NATO-a na predstojećem samitu, a generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg je izjavio da saveznici ne razmatraju mogućnost formalnog poziva Ukrajini za članstvo u NATO-u, već razmišljaju o odlukama koje bi Kijev približile stupanju u taj vojni blok.

Ovo će biti četvrti samit NATO-a od početka ruske vojne operacije u Ukrajini, a ranije se lideri zemalja Alijanse nisu tako često sastajali, već su se sastajali jednom godišnje.

 

BONUS VIDEO:

AKTIVIRAO SE VULKAN NA ISLANDU : Ovo je već treća erupcija za dve godine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu