GERASIMOV SE POJAVIO POSLE NIZA SPEKULACIJA: Izdao naređenje specijalcima i vazduhoplovstvu, usledio žestok udar (VIDEO)

Novosti online

10. 07. 2023. u 15:24

NAČELNIK ruskog Generalštaba general Valerij Gerasimov prvi put se pojavio u javnosti nakon pobune Vagnera, ali i spekulacija o njegovoj smeni sa mesta komandanta ruskih trupa u Ukrajini.

ГЕРАСИМОВ СЕ ПОЈАВИО ПОСЛЕ НИЗА СПЕКУЛАЦИЈА: Издао наређење специјалцима и ваздухопловству, уследио жесток удар (ВИДЕО)

Foto: Profimedia/Ilustracija

Na snimku koje je Ministarstvo odbrane objavilo u ponedeljak vidi se kako Gerasimov izdaje naređenje o uništenju ukrajinskih položaja.

Rojters piše da snimak dokazuje kako je Putin zadržao dva najmoćnija vojna lidera - ministra odbrane Sergeja Šojgua, i generala Gerasimova, uprkos zahtevima vođe Vagnera Jevgenija prigožina da ih otpusti.

Video materijal ruskog MO prikazuje Gerasimova koji sluša izveštaj Viktora Afzalova, komandira u vazduhoplovnim snagama generala Sergeja Surovikina.

Gerasimov je zatražio od vazduhoplovnih snaga i vojne obaveštajne službe GRU da identifikuju "mesta skladištenja i lansirne pozicije raketa i drugog neprijateljskog oružja, kako bi bio isplaniran preventivni udar".

Britanski tabloid Dejli Mejl objavio je juče, pozivajući se na portal Moskou Tajms i na Telegram kanale, da je ruski predsednik Vladimir Putin smenio generala Gerasimova sa položaja komandanta ruskih trupa u Ukrajini.

BONUS VIDEO: Ruski vojnici izvode borbene vežbe na poligonima blizu linije fronta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024