AMERIKANCI BESNI: Ruski piloti im “maltretiraju” dronove u Siriji (VIDEO)

P. Z. S. / bulgarianmilitary.com

06. 07. 2023. u 18:26

NOVE provokativne manevre izveli su ruski piloti Su-35 protiv američkog drona. Ovo je zvanično saopštilo američko ratno vazduhoplovstvo nakon objavljivanja snimka šta se dogodilo 5. juna na nebu iznad Sirije.

АМЕРИКАНЦИ БЕСНИ: Руски пилоти им “малтретирају” дронове у Сирији (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP/USAF


Na snimku su prikazana dejstva tri lovca iz sastava Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije (VKS). Oni lete u blizini MQ-9 Reaper američkog vazduhoplovstva, opasno manevrišu sa obe strane američkog drona, kao i prelaze putanju Reaper-a.

Jedan od najopasnijih pokreta i manevara protiv kojih SAD protestuju su baklje sa padobranima ispaljene na putu drona. Postoji još jedan opasan pokret – jedan od tri Su-35 stao je ispred američkog drona i „aktivirao” naknadno sagorevanje. Na taj način, pilot je pokušao da spreči operatera MQ-9 da bezbedno upravlja dronom.


ŠTA JE REKAO AMERIČKI ZVANIČNIK

Američki pukovnik Grinkevič je istakao: „Ovi incidenti su još jedan alarmantan primer nebezbednog i neprofesionalnog ponašanja ruskih vazduhoplovnih snaga u Siriji. Ovo ugrožava bezbednost i američkih i ruskih snaga. On je dalje pozvao: „Apelujemo na ruske snage u Siriji da zaustave ovo rizično ponašanje. Oni moraju da se pridržavaju profesionalizma koji se očekuje od vazduhoplovnih snaga, omogućavajući nam da se ponovo fokusiramo na naš primarni cilj – trajni poraz ISIS-a.

Foto printskrin tviter USAF

Vazduhoplovstvo nije otkrilo detalje oko specifične misije koju su dronovi MQ-9 preduzeli protiv ciljeva ISIS-a u Siriji. Tačna lokacija ovih incidenata, uključujući dronove MQ-9 i ruske borbene avione iznad Sirije, ostaje u tajnosti. Ovo ostavlja specifičnosti susreta donekle obavijene velom misterije.

Foto printskrin tviter USAF


BAKLjE SA PADOBRANIMA

Baklje sa padobranima su pirotehnička sredstva koja se koriste za stvaranje jakog svetla na nebu. Obično se koriste u vazduhoplovstvu da signaliziraju lokaciju aviona ili da osvetle određenu oblast na zemlji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!