SAD I ZELENSKI PRIČA O "GENOCIDU": Predsednik Ukrajine optužuje Evropu da je u "moralnoj krizi"

Tanjug

06. 07. 2023. u 15:07

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je danas, prilikom posete Sofiji, da su se njegova zemlja i Bugarska dogovorile o aktivnijoj saradnji u sektoru odbrane.

САД И ЗЕЛЕНСКИ ПРИЧА О ГЕНОЦИДУ: Председник Украјине оптужује Европу да је у моралној кризи

Foto: Profimedia

On je dodao da poziva Bugarsku da učestvuje u obnovi Ukrajine, prenosi Rojters.

- Razgovarali smo o vojnoj pomoći koju Bugarska šalje našoj zemlji. Računamo na nastavak saradnje koja je već spasila mnoge živote - poručio je Zelenski na zajedničkoj konferenciji za medije sa bugarskim premijerom Nikolajem Denkovim.

Predsednik Ukrajine je ocenio veoma važnim da Bugarska u ovoj "moralnoj krizi u Evropi" bude protiv Rusije koju je optužio da vodi "genocidnu politiku".

Denkov je poručio da Bugarska ne može da sedi skrštenih ruku na ono što se dešava samo nekoliko stotina kilometara od njene granice, prenosi Novinite.

- Potpisali smo deklaraciju koja podržava evroatlantske integracije Ukrajine kad god je to moguće - rekao je Denkov i dodao da Bugarska želi pravedan i održiv mir.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (1)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!