LIZ TRAS PREŠLA ČAK I TEREZU MEJ: Evo koliko je bivša premijerka zaradila tokom posete Tajvanu

Novosti Onlajn

03. 07. 2023. u 22:22

NEKADAŠNjA britanska premijerka Liz Tras dobila je 115.000 dolara za četvorodnevnu posetu Tajvanu u maju ove godine, pišu tamošnji mediji.

ЛИЗ ТРАС ПРЕШЛА ЧАК И ТЕРЕЗУ МЕЈ: Ево колико је бивша премијерка зарадила током посете Тајвану

Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

- Trasova je dobila oko 3,8 miliona novih tajvanskih dolara (oko 115.000 dolara) za četvorodnevnu posetu Tajvanu, tokom koje je održala četvoročasovni govor i razgovarala sa više državnih zvaničnika, uključujući i šefa kabineta predsednice Cai Ing-ven - preneo je "Tajvan njuz".

Taj list navodi i da je ona primila značajno manje novca od ostalih bivših britanskih premijera. U tome prednjači nekadašnja premijerka Tereza Mej, koja je u proseku zaradila oko 23.800 dolara za jednočasovni govor.

Govor Liz Tras, ipak, jedan je od plaćenijih te vrste koji su održani prošle godine.

Liz Tras je tokom posete tom ostrvu predložila stvaranje nove organizacije, takozvanog "ekonomskog NATO-a", čiji bi cilj bilo suprotstavljanje Kini.

Organizacija bi, kako je dalje navedeno, trebalo da se sastoji od ministara zemalja G7 - SAD, Velike Britanije, Nemačke, Francuske, Italije, Kanade i Japana - zatim, zemalja Evropske unije, ali bi u njoj svoje predstavnike mogle imati i države poput Južne Koreje i Australije, kao i druge zainteresovane zemlje.

Njihov glavni cilj bi bilo kreiranje zajedničke politike u odnosu na Peking, a sfere kojima bi se "ekonomski NATO" bavio bile bi trgovina, investicije i izvoz tehnologija.

BONUS VIDEO: SEDAM DECENIJA NA TRONU - Elizabeta druga preminula u 97. godini u zamku Barmoral

(RT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)