HITAN SASTANAK BEZBEDNOSNOG VRHA IZRAELA: Netanjahu slušao izveštaje o velikom napadu na Palestince u DŽeninu

Novosti online

03. 07. 2023. u 13:50

IZRAELSKI premijer Benjamin Netanjahu održao je danas operativni sastanak sa rukovodstvom vojske u vezi sa velikom specijalnom operacijom izraelskih snaga koja je počela tokom noći u gradu Dženin na Zapadnoj obali.

ХИТАН САСТАНАК БЕЗБЕДНОСНОГ ВРХА ИЗРАЕЛА: Нетанјаху слушао извештаје о великом нападу на Палестинце у Џенину

Foto: Jutjub/gvlacom/BBC Newsnight

Sastanak je održan putem video-linka, a među učesnicima su bili izraelski ministar odbrane Joav Galant, šefovi Službe opšte bezbednosti, Saveta za nacionalnu bezbednost, Netanjahuovi vojni savetnici i drugi predstavnici rukovodstva vojske i specijalnih službi.

- Premijer je obavešten o napretku operacije u Dženinu i o akcijama izraelskih snaga na terenu. Takođe je dobio izveštaj od obaveštajnih službi i razgovarao sa učesnicima sastanka o daljim operativnim planovima - navodi se u saopštenju.

Izraelske snage bezbednosti pokrenule su u ponedeljak uveče operaciju velikih razmera u Dženinu i palestinskom izbegličkom kampu koji se nalazi pored njega.

Tokom racije pronašli su i zaplenili improvizovani raketni bacač. Izraelsko vazduhoplovstvo je izvelo nekoliko vazdušnih udara. Izraelci tvrde da je operacija "da se odvrate radikalni elementi" na severu Zapadne obale.

Poslednji put odbrambene snage Izraela izvele su veliku operaciju u Dženinu 19. juna. Tada je cilj racije u gradu bio privođenje Palestinaca za kojima je raspisana poternica. 

BONUS VIDEO: BRODOVI, AVIONI, HELIKOPTERI, PROJEKTILI - Pogledajte snimke tokom provere Pacifičke flote Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)