FRANCUSKI MINISTAR PRAVDE PRETI: Tražićemo od operatera IP adrese vođa nereda na Snepčetu

Đ.G.

01. 07. 2023. u 17:58

FRANCUSKI tužioci treba da traže od internet operatera IP adrese mladih ljudi koji pozivaju na nerede u aplikaciji Snepčet, rekao je francuski ministar pravde Erik Dipon-Moreti na konferenciji za novinare.

ФРАНЦУСКИ МИНИСТАР ПРАВДЕ ПРЕТИ: Тражићемо од оператера IP адресе вођа нереда на Снепчету

Foto: EPA

- Danas na društvenim mrežama možete pročitati 'pažljivo, hakovaće nam naloge'. I to je tačno. Neka deca jasno shvate da ćemo im hakovati naloge. Sudski organ može, na zahtev, da zahteva od operatera da obezbedi IP adrese, što nam omogućava da utvrdimo identitet onih koji ih koriste (društvene mreže – prim. aut.) da kažemo „kada, gde i kako ćemo sve da razbijemo“. To je nepodnošljivo“ - rekao je ministar.

On je dodao da deca treba da znaju da ako to ne može da se uradi "u sekundi", onda je "još toga".

- Neka ne misle da mogu da koriste Snepčet dok se kriju i da mogu slobodno da pišu šta hoće - rekao je šef Ministarstva pravde.

Snepčet je društvena mreža koja se široko koristi u Francuskoj koja vam omogućava da postavljate video zapise koji ostaju vidljivi samo nekoliko sekundi i razmenjujete privatne poruke. Većina video snimaka o neredima koji se dešavaju u zemlji objavljuje se na ovoj društvenoj mreži.

Policajci su u utorak ujutro pucali i ubili 17-godišnjeg tinejdžera tokom provere na putu u Nanteru, koji je, prema rečima bezbednosnih zvaničnika, odbio da ispoštuje njihove zahteve. U nizu gradova u Francuskoj izbili su nemiri koji traju nekoliko dana. Mladi su zapalili automobile, zgrade policije i vlasti. Specijalne policijske snage su raspoređene u više gradova, uključena su oklopna vozila i helikopteri, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKE PATROLE - Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave