Zbog napete situacije u zemlji, francuski predsednik Emanuel Makron skratiće boravak u Briselu. Za po podne je zakazao novi krizni ministarski sastanak. Za to vreme, mnogobrojne ekipe rade na raščišćavanju krša i zaštiti onoga što je ostalo od uništenih dobara. Istovremeno, otkazuju se za vikend zakazane kulturne i sportske manifestacije u nekim od najugroženijih sredina. Francuska kao da se sprema za dugi period neizvesnosti i nasilja. Niko ne zna koliko bi ovo moglo da potraje.

Komentari (3)

Makrončić

30.06.2023. 12:52

Ubistvo mladog francuza je samo povod za velike nerede. Uzroci su mnogo dublji i najavljuju francusko proleće. Narodu je dosta nipodaštavanja, više se ne putaju ni za jednu bitnu odluku koja direktno utiče na njihov standard i budućnost. Imaju predsednika koji više radi za Soroša i bagru koja ga je i plasirala na poziciju neho za svoj narod. Odluke koje su donete i koje se donose posebno u vezi sa ukrajinom, sankcijama koje uvode i urušavaju standard građana do ignorisanja istih tih građana i guranjem policije koja je sve više brutalna i prelazi granice delovanja. Francusko proleće biće bumerang toj istoj vladi koja je pravila i širila nemire po svojim bivšim kolonijama. Ovog puta vatra koju su palili gori im u ruci …

Slobodan

30.06.2023. 12:54

Žalim svaki izgubljen život. Žao mi je momka-vozača koji je poginuo, ali mi je žao i policajca koji je vršio svoju dužnost i svakako nije zaustovaio momka bez razloga.Na snimku se vidi jasno da je vozač ne želeći da stane, pokrenuo vozilo i gurao policajca i time ga doveo u opasnost. Na zahtev policije koja vrši kontrolu po dužnosti, vozač se oglušio i počeo da beži. Čak je i vozilom ugrozio bezbednost policajca na dužnosti!Zašto je počeo da beži? Policijac ga je zaustavio i bio je dužan da pokaže isprave i sve što je policija zahtevala. Nije u redu ocenjivati postupak policajca kao "prenaglašen", kako bi smo mi postupili u takvoj situaciji?