MINISTRI EU O POMOĆI UKRAJINI: Borelj - Brine nas i nuklearna stabilnost

Novosti online

26. 06. 2023. u 18:06

MINISTRI spoljnih poslova Evropske unije su na sastanku u Luksemburgu razgovarali o događajima u Rusiji i, u tom kontekstu, saglasili se da je potrebno dalje povećanje podrške Ukrajini u ovim uslovima, saopštio je posle sastanka šef evropske diplomatije Žozep Borelj.

МИНИСТРИ ЕУ О ПОМОЋИ УКРАЈИНИ: Борељ - Брине нас и нуклеарна стабилност

Foto Tanjug/AP

-Zaključci naših debata (o situaciji u Rusiji i sukobu u Ukrajini) su očigledni: podržati Ukrajinu više nego ikada do sad. Nastaviti i povećati svaku podršku, posebno vojnu, rekao je on.

Prema njegovim rečima, ministri su tokom video-konferencije sa ukrajinskim ministrom spoljnih poslova Dmitrijem Kulebom razgovarali o najhitnijim potrebama Ukrajine, kao i o srednjoročnoj i dugoročnoj podršci.

On je dodao da EU treba da razradi novu strategiju u slučaju nestabilnosti u Rusiji.

-Priprema strategije za takvu situaciju zahteva vreme. Radićemo na tome. Svi će analizirati moguće scenarije razvoja situacije... Jasno je da je sada naše viđenje Rusije potpuno drugačije, zaključio je Borelj.

Uoči sastanka, Borelj je izjavio da se zalaže za nastavak podrške Kijevu, iako je priznao da se pretnje Rusije mogu odraziti na nuklearnu stabilnost.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - OBUKA NA "TERMINATORIMA": Vežba mobilisanih rezervista i dobrovoljaca u Donjecku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave