VLAST U KIJEVU NE ODUSTAJE: Želeli bismo da dobijemo apsolutno jasan signal koji će utvrditi put Ukrajine ka članstvu u NATO

Tanjug

26. 06. 2023. u 13:52

UKRAJINA očekuje da će dobiti jasan poziv za pojednostavljeno pristupanje NATO-u na samitu Alijanse sledećeg meseca u Litvaniji, kaže Andrej Jermak iz kabineta ukrajinskog predsednika.

ВЛАСТ У КИЈЕВУ НЕ ОДУСТАЈЕ: Желели бисмо да добијемо апсолутно јасан сигнал који ће утврдити пут Украјине ка чланству у НАТО

Foto: Tanjug/AP photo

- Stav Ukrajine je da na samitu u julu dobijemo poziv za pojednostavljeno pristupanje. Što je još važnije, želeli bismo da dobijemo apsolutno jasan signal koji će utvrditi put Ukrajine ka članstvu u NATO - rekao je Jermak na brifingu za nemačke medije.

Ranije ovog meseca, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da lideri Severnoatlantske alijanse neće zvanično pozvati Ukrajinu da postane član na samitu u litvanskom Vilnjusu 11. i 12. jula.

- Na samitu u Vilnjusu, ali i tokom priprema samita, nećemo razgovarati o zvaničnom pozivu - rekao je Stoltenberg, dodavši da će članice razgovarati o tome kako približiti Ukrajinu članstvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)