SPREMAJU TERORISTE PROTIV NAS Belorusija: Spremni smo za takve izazove

Novosti online

25. 06. 2023. u 23:58

BELORUSIJA raspolaže informacijama o tome da se u inostranstvu pripremaju teroristi za oružani upad na njenu teritoriju, izjavio je zamenik načelnika Istražne uprave Komiteta za državnu bezbednost Belorusije Konstantin Biček.

СПРЕМАЈУ ТЕРОРИСТЕ ПРОТИВ НАС Белорусија: Спремни смо за такве изазове

Foto: Shutterstock/Vikipedija/Ilustracija

- KGB beleži takve terorističke pojave. Mi smo za takve izazove spremni. Po nalogu šefa države preduzimaju se odgovarajuće mere. Odbegli teroristi i kolektivni Zapad koji stoji iza njih nemaju šanse. Imamo dovoljno mogućnosti za savremenu neutralizaciju pretnje - rekao je Biček za televizijski kanal „Belorusija 1“.

On je istakao da se teroristi obučavaju na bojnom polju na jugoistoku Ukrajine, nakon čega postaju instruktori, pripremaju terorističke napade i razrađuju planove za prodor u Belorusiju.

- I Poljskoj je to 'Grom', u Litvaniji – Savez strelaca Litvanije, u Ukrajini – Služba bezbednosti Ukrajine i odredi ukrajinske vojne obaveštajne službe - naveo je Biček.

On je naglasio da KGB Belorusije zna ko su saradnici specijalnih službi koji pripremaju teroriste, kao i koje fondacije finansiraju njihovu delatnost.

Prošle sedmice list „Sandej tajms“ je pisao o tome da je nekoliko stotina boraca na obuci u Poznanju u Poljskoj, da su došli iz Belorusije i da sada planiraju da izvedu oružani prevrat u zemlji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave