KANAĐANI PREDVODE ISTRAGU O "TITANU": Ispituju se detalji o impoloziji američke podmornice

A. V. V.

25. 06. 2023. u 17:29

KANADSKI odbor za bezbednost u saobraćaju saopštio je da je pokrenuo istragu o tragičnom incidentu koji se dogodio sa turističkom podmornicom "Titan", tokom koje su nastradala sva petorica putnika.

КАНАЂАНИ ПРЕДВОДЕ ИСТРАГУ О ТИТАНУ: Испитују се детаљи о имполозији америчке подморнице

Foto: AP

 Pomorske agencije pretražuju područje u severnom Atlantiku gde je podmornica implodirala pod nerazjašnjenim okolnostima.

- Sprovodimo bezbednosnu istragu u Kanadi s obzirom na to da je bila reč o brodu pod kanadskom zastavom koji je isplovio iz kanadske luke i bio umešan u ovu nesreću, iako u međunarodnim vodama - rekla je predsednica odbora za transport Keti Foks.

Brod "Polarni princ" je napustio Njufaundlend 16. juna, vukući "Titan". Na brodu je bila 41 osoba - 17 članova posade i 24 ostalih - uključujući petoricu koja su poginula kada je "Titan" implodirao. Robot na daljinsko upravljanje otkrio je repni konus podmornice "Titan" na približno 500 metara od pramca "Titanika", olupine broda koja je bila planirano odredište ekspedicije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije