ZELENSKI ZABRANIO KOMERCIJALNI UVOZ KNJIGA IZ RUSIJE: "Zaštita od antiukrajinske propagande - verujem da je zakon ispravan"

Tanjug

22. 06. 2023. u 21:00

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski potpisao je danas zakon o zabrani komercijalnog uvoza knjiga iz Rusije, što je poslednji u nizu poteza čiji je cilj smanjenje kulturnih veza između dve zemlje nakon početka rata prošle godine.

ЗЕЛЕНСКИ ЗАБРАНИО КОМЕРЦИЈАЛНИ УВОЗ КЊИГА ИЗ РУСИЈЕ: Заштита од антиукрајинске пропаганде - верујем да је закон исправан

FOTO: AP/Tanjug

Predlog zakona, koji je parlament usvojio pre godinu dana, takođe uspostavlja uslove za dobijanje posebne dozvole za uvoz knjiga na ruskom jeziku iz trećih zemalja, prenosi Rojters.

Iz kancelarije Zelenskog saopšteno je da će taj zakon ''pojačati zaštitu ukrajinskog kulturnog i informativnog prostora od antiukrajinske ruske propagande''.

Agencija navodi je u Ukrajini na delu ono što vlada zemlje opisuje kao ''proces derusifikacije'', argumentujući da je neophodno poništiti viševekovnu politiku koja je navodno za cilj imala da slomi ukrajinski mentalitet.

- Verujem da je zakon ispravan - napisao je Zelenski na Telegramu.

BONUS VIDEO: 

APOKALIPSA U PARIZU: "Novosti" na mestu eksplozije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)