"RUSKA VOJSKA LAŽE PUTINA" Prigožin tvrdi: Totalno smeće se stavlja na predsednikov sto, Šojgu i Gerasimov ne prenose pravo stanje sa fronta

Tanjug

22. 06. 2023. u 18:33

VLASNIK i komandant ruske paravojne formacije "Vagner", Jevgenij Prigožin, danas je optužio vojni vrh Rusije da ''lažu predsednika Putina'' i ruski narod, o razmerama ruskih gubitaka i neuspeha u Ukrajini.

РУСКА ВОЈСКА ЛАЖЕ ПУТИНА Пригожин тврди: Тотално смеће се ставља на председников сто, Шојгу и Герасимов не преносе право стање са фронта

Foto printskrin pres sluzba kompanije konkord

Kako navodi Rojters, Prigožin opisuje "Vagner" kao najefikasniju borbenu silu Rusije, i odbio je naređenje da plaćeničke grupe poput njegove potpišu ugovore sa ruskim Ministarstvo odbrane do 1. jula.

Dodaje se da on uživa ''neobično veliku slobodu'' da javno kritikuje Moskvu, iako ne direktno Putina, i da je, uprkos tome, naredba da se plaćenici dovedu pod direktnu kontrolu Ministarstva jedan vid sugestije da nije više toliko važan za Putina.

U nizu audio poruka koje je tokom dva dana objavio na Telegramu, Prigožin je eskalirao kritike upućene ministru odbrane Sergeju Šojguu, i načelniku Generalštaba Valeriju Gerasimovu, optužujući ih da od Putina kriju ''veoma ozbiljne gubitke Rusije na frontu''.

- Totalno smeće se stavlja na predsednikov sto. Šojgu i Gerasimov imaju jednostavan pristup. Laž mora biti monstruozna da bi ljudi u nju poverovali. To je ono što oni rade. Sve se to krije. Rusija će se jednog dana probuditi i saznati da je Krim predat Ukrajincima. Oni obmanjuju ruski narod i ako tako nastavi, mi ćemo ostati bez najvažnijeg: Rusije - smatra Prigožin.

BONUS VIDEO: 

APOKALIPSA U PARIZU: "Novosti" na mestu eksplozije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)