"NAŠA SREDSTVA SU DOVOLJNA ZA ODBIJANJE AGRESIJE" Kijev rasporedio vojne kontingente na granici sa Belorusijom

Novosti onlajn

19. 06. 2023. u 20:04

UKRAJINSKA vojska pokušava periodično da testira odbrambenu sposobnost Savezne države Rusije i Belorusije, izjavio je Aleksej Poliščuk, direktor drugog odeljenja zemalja Zajednice Nezavisnih Država Ministarstva inostranih poslova Rusije.

НАША СРЕДСТВА СУ ДОВОЉНА ЗА ОДБИЈАЊЕ АГРЕСИЈЕ Кијев распоредио војне контингенте на граници са Белорусијом

Foto Tanjug/AP

Prema njegovim rečima, Oružane snage Ukrajine rasporedile su značajne vojne kontingente duž granice sa Belorusijom. On je, međutim, podsetio da su na ovom području raspoređene zajedničke jedinice regionalne grupe snaga koje su namenjene odvraćanju diverzanata i oružanih formacija od invazije na teritoriju saveza.

- Ruska i beloruska sredstva u ovom području su dovoljna za odbijanje agresije sa teritorije Ukrajine ili susednih zemalja NATO-a - rekao je Poliščuk.

On je izrazio nadu da će kijevske vlasti i njihovi zapadni pokrovotelji imati dovoljno zdravog razuma da ne preduzimaju vojne avanture, jer bi posledice po njih „mogle biti veoma ozbiljne“.

Ranije je državni sekretar Saveta bezbednosti Belorusije Aleksandar Volfovič rekao da su na granici sa Ukrajinom pojačane snage beloruske vojske i druge vojne formacije.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

LETEĆE GRDOSIJE PARAJU NEBO: "Novosti" na najvećem svetskom salonu aeoronautike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)