BLOKIRANI U TUNELU DVA SATA, ZBOG VRUĆINE BEŽALI IZ VAGONA: Neshvatljiv incident u pariskom metrou

NESHVATLjIV incident dogodio se u sredu uveče kada je nekoliko stotina putnika na liniji broj 4 pariskog metroa gotovo dva sata ostalo blokirano u tunelu.

БЛОКИРАНИ У ТУНЕЛУ ДВА САТА, ЗБОГ ВРУЋИНЕ БЕЖАЛИ ИЗ ВАГОНА: Несхватљив инцидент у париском метроу

Foto: Goran Čvorović

U vagonima nema klimatizacije, pa očevici ističu da je bilo veoma vruće, zagušljivo i klaustrofobično, jer u Francuskoj ovih dana vladaju visoke temperature.

Neslavna epizoda je završena tako što je deo putnika izgubio strpljenje pa su, preuzimajući rizik, krenuli da napuštaju vagone i hodaju kroz mračni tunel, da bi im zatim pomogao radnik na obezbeđenju.

Razlozi za kvar i zakasnelu evakuaciju nisu saopšteni, a predsednica pariskog regiona Valeri Pekres zatražila je od direktora francuskog gradskog saobraćajnog preduzeća i nekadašnjeg premijera Žana Kasteksa da izvrši internu istragu.

Udruženja za zaštitu građana su izrazila zabrinutost, naročito u kontekstu činjenice da se Pariz priprema za organizaciju Olimpijskih igara sledeće godine, kada se računa da će se u francusku prestonicu za tu priliku sliti više od deset miliona turista iz celog sveta, zašta je besprekorno funkcionisanje gradskog prevoza jedna od najvažnijih stavki.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)