NAPADAČ NOSIO KRST I KNJIGU MOLITVI: Ko je Sirijski izbeglica koji je izbo decu nožem u Anesiju

POMAHNITALI napadač nožem na decu u parku u francuskom gradu Anesiju, inače sirijski izbeglica, prilikom hapšenja je izjavio da je hrišćanin i uz sebe je imao krst i knjigu molitvi, preneli su francuski mediji. Takođe je otkriveno da je prilikom popunjavanja zahteva za azil u Švedskoj naveo da je hrišćanin.

НАПАДАЧ НОСИО КРСТ И КЊИГУ МОЛИТВИ: Ко је Сиријски избеглица који је избо децу ножем у Анесију

Foto: S. J. M.

Jedna od najgledanijih informativnih televizija u Francuskoj BFMTV je saopštila da se na video snimku, koji se pojavio posle napada, vidi kako Abdelsamih H. podiže ruku u vazduh i uzima nešto što nosi oko vrata, krst ili medaljon, uzvikujući navodno na engleskom "U ime Isusa Hrista".

Očevici su ga poslednjih dana viđali kako luta parkom. Prema prvim informacijama, nije bio psihijatrijski bolesnik. U celom gradu je zavladala panika, a čim se saznalo šta se dogodilo, roditelji su počeli da napuštaju radna mesta i trče ka kućama i školama, da bi bili uz svoju decu.

Povređeno je teško četvoro dece i dvoje odraslih. Dvoje dece i jedan odrasli su životno ugroženi. Krajnje desničarske stranke u Francuskoj su ponovile poruke protiv prihvata izbeglica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!