SIRIJAC IZBO DECU: Poznati detalji stravičnog zločina u Francuskoj

Poznati su detalji stravičnog zločina koji se dogodio jutros u francuskom gradu Ansiju na obalama Lemanskog jezera, kada je sirijski izbeglica Abdalmasih H. (31) nožem izbo četvoro dece i dvoje odraslih, koji se nalaze u veoma teškom stanju. Životno su ugroženi dvoje dece i jedan stariji čovek.

СИРИЈАЦ ИЗБО ДЕЦУ: Познати детаљи стравичног злочина у Француској

Foto: I. Marinković

Do napada je došlo oko 9.45 ujutro kada je iz za sada nepoznatih razloga zločinac krenuo besomučno da ubada decu u kolicima. Deca su mlađa od tri godine.

Pojavio se i snimak napadača obučenog u crne kratke pantalone i majicu, u belim patikama, s plavom maramom u vidu turbana na glavi i crnim naočarima, koji trči po travi i traži žrtve, dok majke u panici beže s decom u kolicima tražeći spas. Za njim trči čovek s rancem u rukama, pokušavajući da ga zaustavi.

Policija je stigla na lice mesta četiri minuta posle poziva i uhapsila ga. Nije povređen tokom hapšenja, iako su se prvobitno pojavile informacije da je pogođen mecima u nogu.

Reč je o izbeglici koji je pre mesec dana dobio azil u Švedskoj. Nije do sada bio ubeležen u francusku policijsku kartoteku. U Švedskoj je živeo od 2013. godine, oženjen je sa Šveđankom, njihovo dete ima tri godine i uzrasta je današnjih žrtava. U Francusku je došao sam krajem prošle godine.

Francuska je u žalosti, u Nacionalnoj skupštini je održan minut ćutanja, a reagovali su brojni političari i javne ličnosti. Predsednik Emanuel Makron je istakao da se radi o krajnje kukavičkom činu.

- Cela zemlja je u šoku – poručio je Makron.

Na lice mesta krenuli su ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen i premijerka Elizabet Born.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju