NOVA ODLUKA EPISKOPALNE CRKVE U AMERICI: Katedrala postaje "bastion podrške" LGBT zajedici - mnogi ostali u šoku (VIDEO)

Đ.G.

05. 06. 2023. u 16:19

UNUTRAŠNjOST njujorške katedrale Svetog Jovana Božanskog je dodala dugino osvetljenje kao deo proslave Meseca ponosa. Katedrala je sebe opisala kao „bastion podrške LGBTK+ zajednici“ jer je najavila niz događaja za godišnji festival.

НОВА ОДЛУКА ЕПИСКОПАЛНЕ ЦРКВЕ У АМЕРИЦИ: Катедрала постаје бастион подршке ЛГБТ заједици - многи остали у шоку (ВИДЕО)

Foto: Tviter printskrin/ Ben Kew

Aranžman osvetljenja kreirao je meksičko-američki vizuelni umetnik Gabrijel Garsija Roman, prenose lokalni mediji. Takođe je poznat po svojoj seriji radova „Queer Icons” koja moderne manjine prikazuje kao svetačke figure, pozajmljujući stilove iz tradicionalne hrišćanske ikonografije.

Episkopalna crkva je prošle srede započela komemorativni mesec. Zakazala je niz događaja na svom terenu, uključujući „porodično“ okupljanje prošle subote. U ponedeljak se održava i LGBT diskusioni panel kojim će predsedavati njegov dekan, Prečasni Patrik Maloj, kao i muzički nastup sledeće nedelje.

Mesec ponosa trebalo bi da kulminira 1. jula događajem posvećenim životu američke ikone ljudskih prava Pauli Meri, koja je bila rukopoložena za sveštenika i koju Episkopalna crkva poštuje kao sveca. Ona je takođe bila rodno nekonformisana lezbejka.

Neki ljudi na mreži su, međutim, osporavali zbog displeja duginih nijansi, žigošući ga „neoprostivim“ i dovodeći u pitanje da li bi bio prihvaćen na mestu obožavanja druge religije, preneo je RT.

BONUS VIDEO: STIŽE ELEKTRIČNI "MOSKVIČ" - Počela proizvodnja na traci nekadašnje fabrike Renoa u Moskvi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri