ERDOGAN BESAN ZBOG NAPADA: "Mislio sam da ste demokrate, morate pronaći teroristu"

Novosti online

22. 05. 2023. u 19:47

TURSKI predsednik Redžep Tajip Erdogan nazvao je napadača na "Tursku kuću" u Njujorku teroristom i pozvao američku vladu da ga pronađe što je pre moguće.

ЕРДОГАН БЕСАН ЗБОГ НАПАДА: Мислио сам да сте демократе, морате пронаћи терористу

Foto: EPA

Ranije je u gradskoj policiji rečeno da je nepoznata osoba oko 3.30 prišla zgradi u kojoj se nalazi Turska kuća i konzulat Turske i polomila prozore, piše RIA Novosti. 

Povređenih nije bilo. Muškarac je pobegao u nepoznatom pravcu, a policija još nije upoznata sa motivima muškarca.

- Napali su Tursku kuću. Mislio sam da ste demokrate. Šta dobijate od ovog napada? Mislite li da nećemo reći američkim vlastima: "Hajde, morate brzo da nađete ovog teroristu i uradite šta je potrebno" "Kako biste gledali na situaciju da se slična stvar dogodi u Turskoj? Tamo vam je poverena "Turska kuća". Morate pronaći ovog teroristu - rekao je Erdogan u ponedeljak, govoreći u Istanbulu.

- Iako imaju moć, ne preduzimaju korake da okončaju sukobe. Ali sada je tu Turska, tu smo mi. Spremni smo da uradimo sve što je potrebno - dodao je on.

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE ISPALjIVANjE "MOSKIT" KRSTAREĆE RAKETE - Vežbe ruske Pacifičke flote u Japanskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...