VATRA PROGUTALA POŠTU STARU 100 GODINA: Veliki požar u Manili

Tanjug

22. 05. 2023. u 08:58

VELIKI požar zahvatio je tokom noći istorijsku zgradu pošte staru gotovo 100 godina u glavnom gradu Filipina, Manili, pri čemu je jedna osoba lakše povređena, saopštili su danas zvaničnici policije i pošte.

ВАТРА ПРОГУТАЛА ПОШТУ СТАРУ 100 ГОДИНА: Велики пожар у Манили

Foto: AP

Požar je izbio pre ponoći u podrumu neoklasične petospratnice i stavljen je jutros pod kontrolu, više od sedam sati nakon izbijanja, rekli su vatrogasci.

U toku je uviđaj da bi se utvrdio uzrok požara i šteta, preneo je Rojters.

Zgrada Glavne pošte u Manili je jedna od najprometnijih poslovnih zgrada u filipinskoj prestonici i bila je glavno središte za sortiranje i distribuciju pošte, kao i sedište centralne kancelarije Filipinske poštanske korporacije.

Foto: AP

Zgrada je izgrađena 1926. godine, sa visokim stubovima u tradicionalnom neoklasičnom stilu, teško je oštećena tokom Drugog svetskog rata, a obnovljena je 1946. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!