ŠTA SE DEŠAVA U BAHMUTU? Nove informacije iz istočne komande ukrajinske vojske - "Izuzetno je teško, držimo neke zgrade"

Novosti online

21. 05. 2023. u 14:07

UKRAJINSKA vojska je danas saopštila da je situacija u Bahmutu izuzetno teška, ali da ukrajinski vojnici i dalje drže "neke zgrade" i utvrđene položaje u jugozapadnom delu razrušenog grada, piše Suspilne.

ШТА СЕ ДЕШАВА У БАХМУТУ? Нове информације из источне команде украјинске војске - Изузетно је тешко, држимо неке зграде

Foto: Profimedia/Ilustracija

Portparol Istočne operativne komande Sergej Čerevati rekao je da ruske snage još nisu u potpunosti zauzele Bahmut.

On je dodao da je grad toliko teško uništen posle meseci teških borbi da Rusima ne bi doneo "bilo kakvu vojnu ili čak političku korist".

Izveštaj ukrajinske vojske da još uvek kontroliše male delove Bahmuta dolazi dan nakon što su rusko Ministarstvo odbrane i ruska grupa Vagner objavili da su preuzeli potpunu kontrolu nad gradom.

Ukrajinska vojska i ukrajinske vlasti odmah su demantovale tu tvrdnju.

Zamenica ministra odbrane Hana Maljar , koja je izvestila o lokalnom napredovanju Ukrajine na severnoj i južnoj periferiji Bahmuta tokom protekle nedelje, tvrdi da su ukrajinske snage uspele da "poluokruže" Ruse unutar grada.

Maljarova je rekla da ukrajinske snage nastavljaju napredovanje duž bokova Bahmuta, primoravajući ruske trupe da izgube neke pozicije na "dominantnim visinama oko grada".

BONUS VIDEO: TRENUTAK PADA HELIKOPTERA - U regionu Brjanska srušile se četiri letelice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (8)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju