LUKAŠENKO U JAVNOSTI POSLE NEDELJU DANA: Pažnju privlači njegov glas, zavoj je sada na drugoj ruci

Novosti online

16. 05. 2023. u 10:50

BELORUSKE vlasti objavile su fotografije i snimak Aleksandra Lukašenka, u nameri da stave tačku na spekulacije koje traju nedelju dana o njegovom zdravlju.

ЛУКАШЕНКО У ЈАВНОСТИ ПОСЛЕ НЕДЕЉУ ДАНА: Пажњу привлачи његов глас, завој је сада на другој руци

Foto: Profimedia

Na snimku se vidi kako je Lukašenko posetio vojnu kontrolnu tačka, ali mu je sada leva ruka u zavoju. Zapadni mediji ukazuju i na njegov promukli glas koji navodno pokazuje da je lošeg zdravlja.

Lukašenko nije viđen u javnosti od prošlog utorka, kada je prisustvovao vojnoj paradi u Moskvi. Kružile su glasine da je primljen u bolnicu nakon povratka u Minsk, ali to nije zvanično potvrđeno, niti demantovano.

Pre snimka u ponedeljak, Lukašenko je poslednji put viđen u javnosti 9. maja, kada je bio jedan od nekoliko međunarodnih lidera koji su otputovali u Moskvu na vojnu paradu povodom Dana pobede.

Tada su se pojavile glasile da je imao poteškoće sa hodom, a na slici se vidi zavoj na desnoj ruci. Propustio je ručak sa Putinom, a onda je u nedelju propustio još jednu proslavu u Minsku, usled glasina da je primljen u bolnicu.

Podaci o praćenju letova pokazali su da je avion ruske vlade tokom vikenda doleteo i odleteo iz Minska, ali nije jasno ko je bio u njemu, niti da li je misija povezana sa Lukašenkovim zdravljem.

BONUS VIDEO: OBUKA NA "TERMINATORIMA" - Vežba mobilisanih rezervista i dobrovoljaca u Donjecku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna