SVE SPREMNO ZA UKRAJINSKU KONTRAOFANZIVU: Oglasili se Amerikanci - Dobili su sve što je potrebno

Novosti online

09. 05. 2023. u 21:22

UKRAJINA je od Zapada dobila svo naoružanje koje joj je potrebno da bi "bila uspešna" u pokušaju eventualne kontraofanzive.

СВЕ СПРЕМНО ЗА УКРАЈИНСКУ КОНТРАОФАНЗИВУ: Огласили се Американци - Добили су све што је потребно

Foto: Profimedia/Ilustracija

To je u utorak saopštio američki državni sekretar Entoni Blinken.

- Kao što sam više puta rekao, ne radi se samo o naoružanju, već i o obuci, kako bi Ukrajina mogla da servisira sisteme koje smo mi isporučili. I veoma je važno, naravno, da imaju dobre planove. Prema mojoj sopstvenoj proceni, u svim ovim oblastima oni imaju sve što će im omogućiti da nastave da budu uspešni - rekao je on u utorak na zajedničkoj konferenciji za novinare sa britanskim ministrom spoljnih poslova Džejmsom Kleverlijem.

Ranije u utorak, američke vlasti dodelile su Ukrajini novi paket vojne pomoći vredan 1,2 milijarde dolara, koji uključuje "dodatne sisteme protivvazdušne odbrane i municiju", "opremu za integraciju zapadnih lansera protivvazdušne odbrane, projektila i radarskih stanica sa ukrajinskim sistemima protivvazdušne odbrane", "municija za sisteme protiv dronova", artiljerijske granate od 155 mm, usluge satelitskog snimanja, podrška u vojnoj obuci i održavanje opreme.

Ovo oružje će američka strana kupiti od proizvođača ili partnera i prebaciti u Ukrajinu kako bi "pojačala svoju protivvazdušnu odbranu i zadovoljila potrebe za artiljerijskom municijom".

BONUS VIDEO: PROSLAVA DANA POBEDE U VLADIVOSTOKU - Parada u čast 78 godina od kraja Drugog svetskog rata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)