SUROVI ILON MASK: Srezao vreme bolovanja za porodilje na 14 dana odsustva

Novosti online

30. 04. 2023. u 12:33

ŠEF Tvitera Ilon Mask srezao je dane plaćenog porodiljskog odsustva kompanije sa 20 nedelja na samo 14 dana, pokazuju interna dokumenta kompanije.

СУРОВИ ИЛОН МАСК: Срезао време боловања за породиље на 14 дана одсуства

Foto AP

Kompanija sa sedištem u San Francisku promenila je svoju prethodnu politiku na "ono što je propisano zakonom u regionu gde zaposleni rade, zajedno sa "poklonom" u vidu dvonedeljnog odmora - napisala je reporterka Njujork Tajmsa Kejt Konger, koja citira interni dopis.

Ne postoji nacionalna politika za plaćeno porodično odsustvo.

Međutim, Zakon o porodičnom i medicinskom odsustvu daje određenim zaposlenima "neplaćeno odsustvo tokom kog imaju zaštićen posao, iz određenih porodičnih i zdravstvenih razloga" u trajanju do 12 nedelja.

Radnici u nezavidnoj poziciji

Maskova promena politike stavlja radnike Tvitera koji traže dodatno plaćeno odsustvo na milost i nemilost države u kojoj žive.

Postoji 12 država koje nude neki oblik plaćenog porodičnog i medicinskog odsustva. U Kaliforniji državni zakon dozvoljava zaposlenima da uzmu do osam nedelja plaćenog odsustva.

Njujork i Nju Džersi dozvoljavaju 12 nedelja plaćenog odsustva, kao i neplaćeno odsustvo sa zaštićenim radnim mestom do 26 nedelja.

Rod Ajlend ima najdarežljiviju politiku i dozvoljava radnicima 30 nedelja plaćenog odsustva.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: NA NEBU I POD VODOM - Snimci vežbi ruske Nacionalne garde

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku