RUSI PODIGLI BORBENU PRIPRAVNOST: Alarmirane vojne baze u još dve države

Novosti Onlajn

28. 04. 2023. u 09:10

RUSIJA podiže borbenu pripravnost svojih baza u Kirgiziji i Tadžikistanu u svetlu nastojanja SAD i njenih saveznika da obnove svoje vojno prisustvo u Centralnoj Aziji, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

РУСИ ПОДИГЛИ БОРБЕНУ ПРИПРАВНОСТ: Алармиране војне базе у још две државе

Foto: Profimedia/Shutterstock/Ilustracija/Vikipedija

- Amerikanci pod izgovorom borbe protiv terorizma pokušavaju da obnove svoje vojno prisustvo u Centralnoj Aziji. Mi na zahteve Vašingtona da u tim zemljama razmeste vojnu infrastrukturu gledamo kao na direktnu pretnju stabilnosti na teritoriji zemalja-članica Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) - rekao je on.

Šojgu je na sastanku ministara odbrane zemalja-članica ŠOS-a u Nju Delhiju takođe rekao i da je uravo iz tog razloga i podignut nivo borbene pripravnosti ruskih baza u Kirgiziji i Tadžikistanu.

Praktično ceo NATO je ustao protiv Rusije

Praktično celokupni borbeni potencijal svih zemalja NATO aktiviran je protiv Rusije nakon pokretanja specijalne vojne operacije u Ukrajini, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

- Odmah nakon pokretanja specijalne operacije Rusiji su uvedene sankcije širokog obima, organizovana je isporuka naoružanja Ukrajini, snabdevanje Kijeva obaveštajnim podacima, dopremanje u zonu borbenih dejstava stranih plaćenika i savetnika - rekao je on.

BONUS VIDEO: BRODOVI, AVIONI, HELIKOPTERI, PROJEKTILI - Pogledajte snimke tokom provere Pacifičke flote Rusije

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024