PETORICI OSUMNJIČENIH ODREĐEN PRITVOR: Na teret im se stavljaju ubistva, trgovina drogom, za dvojicom izdata poternica

Tanjug

19. 04. 2023. u 21:16

SUDIJA za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu-Posebno odeljenje za organizovani kriminal odredio je do 30 dana pritvora petorici osumnjičenih pripadnika organizovane kriminalne grupe.

ПЕТОРИЦИ ОСУМЊИЧЕНИХ ОДРЕЂЕН ПРИТВОР: На терет им се стављају убиства, трговина дрогом, за двојицом издата потерница

Foto: M. Anđela

Pritvor je određen A.Č, B.D, D.R, Z.R i D.O zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogli uticati na svedoke i saučesnike, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Pritvor im je određen i zbog toga što je za krivično delo koje im se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Prema osumnjičenom Z.R i D.O naređeno je i izdavanje poternice, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, Evropolom i Tužilaštvom za organizovani kriminal, na teritoriji Beograda i Kraljeva uhapsili su u utorak pet osoba koje se sumnjiče da su članovi dve organizovane kriminalne grupe i tom prilikom zaplenili veću količinu narkotika, luksuzne automobile i novac, saopštio je danas MUP.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo "udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", uhapšen je P. P. (1996), dok će krivična prijava za ista krivična dela biti podneta protiv još četiri osobe, saopšteno je iz MUP-a.

Policija je zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivična dela "udruživanje radi vršenja krivičnih dela", "teško ubistvo u pokušaju" i dva krivična dela "izazivanje opšte opasnosti", uhapsila B.D. (1994), A.Č. (1994), D.R. (1996) i D.T. (1989), dok će protiv još 11 osoba biti podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu za navedena krivična dela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna