STANARI SE USELILI U "KUĆU STRAVE" JOZEFA FRICLA: Otac monstrum držao ćerku u podrumu 18 godina, gde ju je silovao i napravio decu (VIDEO)

Đ.G.

18. 04. 2023. u 14:09

DOM Jozefa Fricla u Amštetenu u Austriji pretvoren je u devet stanova koje su mladi iznajmili nakon što su ga vlasnici Herbert i Ingrid Huska kupili i renovirali.

СТАНАРИ СЕ УСЕЛИЛИ У КУЋУ СТРАВЕ ЈОЗЕФА ФРИЦЛА: Отац монструм држао ћерку у подруму 18 година, где ју је силовао и направио децу (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Dom austrijskog kriminalca Jozefa Fricla podeljen je na stanove iznajmljene mladima nakon što su propali planovi da se od njega napravi horor muzej.

Seksualno čudovište je svoju ćerku Elizabetu sa 18 godina zatvorilo u tamnicu u podrumu gde ju je držao zatočenu i silovao 24 godine, govoreći svojoj ženi i policiji da je pobegla da bi se pridružila sekti.

Slučaj se pojavio tek 2008. godine kada je Elizabet rekla policiji tokom odlaska u bolnicu u gradu Amšteten u Austriji da ju je otac držao u zatočeništvu.

Žena je, zajedno sa troje od sedmoro dece koje je imala sa zveri, konačno oslobođena svog brutalnog života u zatočeništvu.

Kerstin, Stefan i Feliks su imali 19, 18 i pet godina kada su oslobođeni u aprilu 2008.

Njihovoj braći i sestrama po incestu Lizi, Moniki i Aleksandru, koji su tada imali 16, 14 i 12 godina, Fricl je dao slobodu da žive "gore" sa njegovom suprugom Rozmari.

Za građane Amštetena, 70 milja od austrijske prestonice Beča, Fricl je bio posvećen i vredan deda.

Prikrio je tragove govoreći policiji da je Elizabet pobegla u sektu 29. avgusta 1984. – na dan kada ju je drogirao i odvukao u svoj tamnički zatvor – i vratila se samo da bi ostavila troje dece kao bebe na svom pragu.

"Kuća strave", kako su je prozvali lokalni mediji, nalazi se u ulici 40 Ibštrase u Amštetenu - gradu koji ima 23.000 stanovnika.

Podrumska tamnica u kojoj je Fricl držao svoju ćerku i silovao je 24 godine ispunjena je betonom.

Fricl je osuđen na doživotni zatvor nakon što se izjasnio krivim za silovanje, lažno zatvaranje, ubistvo iz nehata i incest u martu 2009.

Od sedmoro dece rođene od ponovljenog zlostavljanja njegove ćerke, troje je ostalo u zatočeništvu sa svojom majkom, a jedno je umrlo ubrzo nakon rođenja.

Ostatak su odgajali Fricl i njegova supruga Rozmari nakon što je tvrdio da su se pojavili na njegovom pragu.

Identitet žrtve i njene dece je sada zaštićen.

Bivši gradonačelnik Amštetena Herbert Kacengruber rekao je lokalnim medijima: "Niko više ne želi da priča o tome. Neću davati izjavu o tome. Ljudi su zaista ljuti."

Sadašnji gradonačelnik Kristijan Haberhauer je rekao: „Bez komentara, poglavlje je zatvoreno“.

Fricl je u zatvoru zajedno sa svojim advokatom Astrid Vagner napisao knjigu pod nazivom „Dubine Josefa F.“, u kojoj je navodno napisao: „U stvarnosti, ja sam dobra osoba“.

(Mirror)

BONUS VIDEO: HILjADE FRANCUZA NA ULICAMA I TRGOVIMA: Protesti u Parizu protiv reforme penzionog sistema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

AMERIKA DAJE RAFU ZA MANJI UDAR NA IRAN? Netanijahu navodno promenio plan kontraudara na Teheran posle razgovora sa Bajdenom